Bayramınız size sevgi, sevginiz size bayram olsun

Kurban bayramı; kesilen kurbanların etlerinin ve kanlarının Allah’a ulaştığı değil, niyetlerin Allah’a ulaştığı gündür. Allahû Teâla’ya ulaşan kurbanlarınızın etleri ve...

Kurban bayramı; kesilen kurbanların etlerinin ve kanlarının Allah’a ulaştığı değil, niyetlerin Allah’a ulaştığı gündür. Allahû Teâla’ya ulaşan kurbanlarınızın etleri ve kanları değil takvanızdır. Rabbimiz uyarıyor:

“Kurban ettiğiniz hayvanların ne etleri ne de kanları asla Allah’a ulaşmaz; sizden O’na ulaşacak tek şey, takvadır.” (Hacc Sûresi/ 37)

Kurbanın sonu takvadır; kurban kesen aklına tapmaktan uzak durur. Aklını Allah için kurban etmeyen, kurbanlık koyunlara kurban olur. Aklını kurban eden, aklına değil, vahye tabi olur.  Allah için kurban kesen kendi görüşünün gömleğini yırtıp, vahyin haber verdiği Yusuf’un yanında durur. Putkıran İbrahim’in baltasını çağdaş putların tepesine vurur.

Kurban bayramı; İbrahim’den yana olup şeytanları taşlamaktır. Şeytansız bir hayata tekbirlerle başlamaktır. Renk ve ırk üstünlüğünden vazgeçip takvalı yaşamaktır. Irkçılık yapanları şeytanın hizbinden saymaktır.

Teslimiyet tahsilinde kurban bir mekteptir. Allah’ın hükmüne ve hâkimiyetine itiraz ederek kesilen kurbanlara dil uzatan sadece şeytanın değirmenine su taşıyan iki ayaklı birkaç mekreptir.

Bugün Kurban bayramı; herkes hisseder ve de hissetmelidir ki; İslâm, fakir fukarayı sevme dini. Zenginsen, uzaktaysan yaklaş dışlama kendini. Müslüman kardeşinle, akrabanla, komşunla resmiyeti bitir, kaldır Çin Seddini. Tekbirlerle söndür kalbinin nefretini, kinini, reddini. Binbir kurban da kessen Allah asla sevmez aşamazsan bendini. Sevmekle, sevdirmekle, sevindirmekle ortay koy sevgini!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 111 Okunma Cesur bir kez, korkak bin kez ölür 06 Mart 2024 | 150 Okunma Fitne zamanı fıkhı 28 Şubat 2024 | 145 Okunma İsrail devlet değil terör karakoludur 21 Şubat 2024 | 162 Okunma Gazzeli Müslümanları yalnız bırakmak Yahudileşme alâmetidir 14 Şubat 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar