Analık imtihanı

Bileceksin imtihandır her ne ki gelse başa. İnsan “Ah ana” der diken batsa ya da ayak değse taşa. Bir mendil arar insan gözünden akan yaşa. İnsan anaya muhtaçtır ister köle olsun, ister paşa!Bir ömrü teslim...

Bileceksin imtihandır her ne ki gelse başa. İnsan “Ah ana” der diken batsa ya da ayak değse taşa. Bir mendil arar insan gözünden akan yaşa. İnsan anaya muhtaçtır ister köle olsun, ister paşa!

Bir ömrü teslim alır dilekler. Doğan çocuk anasına doğru emekler. Ana çocuğunun büyüyeceği günü bekler. Yaşlılıkta beklenir bir hal hatır. Ana baba hatırını sormayan evladdan hayırlıdır bir uyuz katır!

Anaya yakışan evlada kol kanat geren şefkat. Allah mükâfatlandırır şefkat sahibi anayı kat be kat. Anaya babaya hürmeti lügatinden çıkaranı insan sınıfından al ve at!

Lügatinde yaşlılık olmayan hayırsız evlad ne kadar da güveniyor genç yaşına. Yakuttan, zümrütten, şandan şöhretten medet ummak boşuna. Hesap günü geldiğinde bunların hepsi döner çakıl taşına!

Asi evladlarla imtihan olunan ananın derdi deride değil derindedir. İsyanın geçerli akçe sayıldığı toplumun merdi dahi namerdinin gerisindedir. Öyle bir nesle yenik düşmüşüz ki; yüze güler kalbi hain. Hayrına binlerce dua etsen de tek bir duaya demez ki âmin!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 186 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 326 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar