Ahlâkın gücü bir ihtiyaçtır

 Müslüman olarak sizin ahlâkınız dininizi yalanlıyorsa, dininizin düşmanlarını başka yerde aramayınız, bu durumda siz de dininizin düşmanlarından olmuşsunuz demektir.Kalbi rakik, zihni dakik...

 

Müslüman olarak sizin ahlâkınız dininizi yalanlıyorsa, dininizin düşmanlarını başka yerde aramayınız, bu durumda siz de dininizin düşmanlarından olmuşsunuz demektir.

Kalbi rakik, zihni dakik Müslüman, ümmetin yitiğidir. Onu nerede bulursanız kucaklayın, sahiplenin ve savunun. Kafaları ile kalpleri ayrı telden çalanları da, çalınmışlardan sayınız. Onları da hırsızların elinden kurtarmaya çalışınız. 

Bütün zamanlarda ve bütün mekânlarda dinimiz İslâm, gücün ahlâkını değil, ahlâkın gücünü tesis eden bir ümmet olmamızı bizden ister. Dünyanın neresinde olursa olsun, yeryüzünü imar ve ıslah etmek, hakkı ve adaleti ikame etmek, iyiliği yaymak, kötülüğü engellemek, erdem ve fazileti yaymak gibi vasıfları içinde barındıran toplum, İslâm toplumudur ve böyle bir toplum İslâm ümmetinin bir parçasıdır. Böyle bir toplumun varlık sebebi din ise, ahlâkta sağlık sebebidir. Ahlâkî zaafları olan bir toplum sağlıklı bir toplum sayılmaz.

Dinin emrettiği ahlâk sizin hayatınızda muharrik güç haline gelmemişse, siz güçsüzlerden sayılırsınız. Bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 324 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar