Ağzın zekâtı hayır konuşmaktır

Mü’min insanın ağzının hayrı konuşması; bir seçenek değil, dini bir zarurettir. Hayrı konuşmaktan murad; dine, imana uygun olan doğru sözü konuşmaktır. Doğru sözü mahallinde, makamında...

Mü’min insanın ağzının hayrı konuşması; bir seçenek değil, dini bir zarurettir. Hayrı konuşmaktan murad; dine, imana uygun olan doğru sözü konuşmaktır. Doğru sözü mahallinde, makamında konuşmazsanız, hayır konuşmuş sayılmazsınız. Dinde her makamın bir sözü vardır. Sözü mahallinde kullanmazsanız başa belâ olur. Çünkü doğru sözü yanlışa yoran çok olur. Boşa kusur arama, hayır doğru sözdedir. Mutluluk ve mutsuzluk yüreğin özündedir.

Hayırlı kelamı mahallinde söylemek gerekir ki, pusuda bekleyen yanlış utansın. Yanlışlar değil, doğrular hep gündemde kalsın.

İmam-ı Azam, İbn Ebi Leyla ile birlikte yürürken şarkı söyleyen kadınların yanından geçerler. Kadınlar susunca Ebu Hanife (r.a.) onlara: “İyi yaptınız” der. Bunun üzerine İbn Ebi Leyla İmam-ı Azam’a:

– Bundan böyle şahadetini düşürdüm. Şahitliğin kabul edilmeyecektir.

– Niçin?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 324 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 55 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar