Müslümanların dinlerine karşı yabancılaşmaları

Müslümanların hayatlarında İslâm’ın emrettiklerinin metruk kalması, dinde olmayan şeylerin de Müslümanların hayatlarında var olması, Müslümanların dinlerine karşı yabancılaşmış...

Müslümanların hayatlarında İslâm’ın emrettiklerinin metruk kalması, dinde olmayan şeylerin de Müslümanların hayatlarında var olması, Müslümanların dinlerine karşı yabancılaşmış olmalarındandır. Dine karşı yabancılaşmak, dine karşı savaşanlardan olmaktır.

Asrımızda Müslümanların dinlerine karşı yabancılaşmaları; kendilerinin ve başkalarının icad ettikleri putlara tapmalarındandır. Aklını vahyin yerine ve önüne geçiren bir Müslüman dinine karşı yabancılaşmaya ve hatta dininin düşmanlarından olmaya mahkûmdur. Müslümanlar dinlerine karşı yabancılaştıkları günden bu yana bu topraklarda din dinsizliğe karşı değil, dine karşı savaşmıştır. 

Biz Müslümanlar dinimizi öğrenmek, öğretmek, tebliğ edip temsil etmek, yaşamak ve yaşatmakla mükellefiz. Bu mükellefiyetimizin ihya edilmesini inkıta uğratanlar, önüne engeller çıkartanlar, bizi dinimize karşı yabancılaştırmaya çalışanlardır. Müslümanların dinlerine karşı yabancılaşmaları, mankurtlaştırılmış olmalarındandır.

Günümüzde bazı Müslümanların kendilerini dinlerinde olmayan birtakım yalancı ve yabancı kavramlarla tarif etmeye kalkışmaları, mankurtlaştırılmış olmalarının bir neticesidir. Mesela Müslümanlar tarafından gündeme getirilen Demokrasinin Müslümanı kendine ve dinine karşı yabancılaştırdığı tartışmadan vareste bir hakikattir.

Demokrasi; Allah’a “Biz senden daha iyi kanun yaparız” demenin Yunancasıdır. Laiklik ise; Allah’a “Sen bizim işimize karışma” demenin Fransızcasıdır. Müslüman bir insanın kendini bu kavramlarla tarif etmeye kalkışması, kendi Müslümanlığını inkâr etmesidir. Müslüman bir insan, Allah’ın hükmünün ve hâkimiyetinin fevkinde ve üstünde bir hüküm ve hâkimiyet türü ve çeşidi tanıması mümkün değildir. Müslümanın inanç lügatinde din devlet ayrımı yoktur. Müslüman camide namaz kılarken de, devlet dairelerinde idare ederken de Allah’ın kuludur ve her iki halde de Allah’ın indirdiği hükümlerle mukayyeddir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 322 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 55 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar