İslâm’a teslim olun kurtulun (1)

İslâm; evrensel sulhun ve barışın, huzurun ve güvenin adıdır. İslâm; Allah’ın hükmüne, hâkimiyetine, şeriatine kaydsız şartsız teslimiyettir. Şeriat; Allah’ın...

İslâm; evrensel sulhun ve barışın, huzurun ve güvenin adıdır. İslâm; Allah’ın hükmüne, hâkimiyetine, şeriatine kaydsız şartsız teslimiyettir. Şeriat; Allah’ın insanlığın dünya ve ahiret mutluluğu için inzal ettiği kanunların mecmuudur. Şeriat; hak ve hukuktur, adalet ve maslahattır. Şeriate karşı çıkmak, düşmanlık etmek, Hakk’a, hukuka, adalete ve maslahata düşmanlık etmektir.

Allah’ın gönderdiği şeriatı bir bütün halinde ferd, aile, cemiyet ve devlet seviyesinde hayata amir kılmayan, aksine onu sürgüne gönderip onun yerine beşeri kanunları hayata amir kılan ve fakat dara girdiğinde, çıkmaza girdiğinde İslâm’ın ceza hukukundan bir maddeyi yardıma çağıranlar, cinayetlerin ve canilerin sayılarını çoğaltmaktan öteye geçemezler. Ferd, aile, cemiyet ve devlet seviyesinde bir bütün halinde İslâm’ı hayata amir kılmadan, uygulamadan mücerred İslâm ceza hukukundan sadece bir tek maddenin tatbikini istemek, küresel filmin figüranı olmaktır. Başka bir ifadeyle lâ dini düzenlerin işini kolaylaştırmaktır.

Hilafetin ilgasından bu yana cinayetler, caniler, tacizler azalmadı bilakis her gün biraz daha çoğaldı. İslâm’ın, Şeriatullah’ın dışında denenen her kanun katliamları daha da artırdı. Dolayısıyla İslâm’a dönmekten, Şeriatullah’a teslim olmaktan başka çare yoktur. Bakınız Kur’ân’da kısas cezası geçmektedir. Kısas aynı zamanda Şeriatullah’ın sembol ifadesidir. Rabbimiz buyuruyor:

“Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.” (Bakara Sûresi/ 179)

Yeryüzünde akıllı insan, akıllı toplum, kendisini ve başkasını Allah’ın indirdiği hükümlerle idare edendir. Allah’ın indirdiği hükümlerin hayata amir olmadığı yerde akıl dışı işler olur. Cinayetler işlenir, kanlı katliamlar gerçekleşir, tacizciler çoğalır. Kur’ân’ın bu âyet-i kerimesi bize diyor ki; aklınız varsa, akıllı iseniz Allah’ın şeriatine dönün, sizin için Şeriatullah hayattır. Sakın onun dışında başka bir sistemde, düzende, kanunda, yasa ve anayasada hayat aramayın. Şeriatullah’ı bırakır başka yerde hayat ararsanız hayatsız kalırsınız ve akılsızlardan sayılırsınız.

İslâm’a teslim olmak, kal işi değil, bir hâl işidir. İslâm’a teslimiyet O’nun insanlığın saadet-i dareynini (dünya-ahiret saadetini) sağladığına canu gönülden inanıp içtenlikle emirlerine boyun eğmekle olur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 373 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 121 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 118 Okunma Cesur bir kez, korkak bin kez ölür 06 Mart 2024 | 151 Okunma Fitne zamanı fıkhı 28 Şubat 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar