Din düşmanlarını sevindirmek

Allah’tan gelmiş olan dini sevmek, Allah’ın dinini insanlara sevdirmek, Allah’ın dinini din edinmişleri sevmek, bir iman meselesidir. Bunu yapanlar, imanı olanlardır. Allah dininin dostlarını değil, düşmanlarını...

Allah’tan gelmiş olan dini sevmek, Allah’ın dinini insanlara sevdirmek, Allah’ın dinini din edinmişleri sevmek, bir iman meselesidir. Bunu yapanlar, imanı olanlardır. Allah dininin dostlarını değil, düşmanlarını sevindirenler ise, Allah’ın dinine veda edenlerdir. Rabbimiz buyuruyor:

“Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.”  (Maide Sûresi/54)

Hayatta sevgi hususunda dini, imanı ölçü alırsan Müslüman ile kâfiri birbirinden ayırırsın arifçe. Müslümanı bırakıp kâfiri dost edineni kâfirlerden sayar postalarsın zarifçe!

Müslüman için Müslümana “kardeşim” demek en güzel hitap. Müslümandan başkasını sevmemeyi, desteklememeyi bize emretti iman ettiğimiz kitap!

Müslüman, Müslümana karşı kardeşliği ölüme dek devam ettirir hiç eğrilik bulunmaz sözünde. Müslümanı Müslümanlardan koparmak için dünyayı bağışlasın da yoktur gözünde!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 372 Okunma İsrail’e destek verenler İsrail kadar tehlikelidirler 20 Mart 2024 | 121 Okunma Günahkâr olsun olmasın her Müslümana ihtiyacımız var 13 Mart 2024 | 118 Okunma Cesur bir kez, korkak bin kez ölür 06 Mart 2024 | 151 Okunma Fitne zamanı fıkhı 28 Şubat 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar