Allah bilir, biz bilmeyiz/1

Bilgide, belgede Allah ve Rasûlü’nün öne geçmemek, hiç kimseyi geçirmemek, âmentü hukukundandır. Allah’a imanı olanların diyecekleri “Allah bilir biz bilmeyiz!. Bilgimizin kaynağı Allah’ın...

Bilgide, belgede Allah ve Rasûlü’nün öne geçmemek, hiç kimseyi geçirmemek, âmentü hukukundandır. Allah’a imanı olanların diyecekleri “Allah bilir biz bilmeyiz!. Bilgimizin kaynağı Allah’ın bildirdikleridir. Allah’ın son Peygamberinin tebliğ ettikleridir”. Rabbimiz buyuruyor:

“Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara Sûresi/ 216)

Ferd, aile, cemiyet ve devlet seviyesinde idarelerini Allah’ın dinine, şeriatine bırakmayanlar, “Biz biliriz, Allah bilmez” diyerek Allahû Teâla’yı yetersizlikle itham edenlerdir. “Bu dijital çağda Kur’ân nazil olsaydı bence, kanaatımca ve zannımca Allah böyle değil de şöyle buyururdu” diyenler, Allah’ın âlim sıfatını inkâr edenlerdir. Allah’ı bilmemekle itham eden ukelalardır. Allah yerine insanlara Allah’lık etmeye kalkışan tağutlardır.

İslâm’da bilginin kaynağı akıl değil, vahiydir. Kalemle yazmayı ve de insana bilmediklerini öğreten Allah’tır. Bilgi Allah’tandır, bilginin kaynağı Allah’tır. Allah bize bilgisini açmasaydı, bizi muhatap kabul edip kendi bilgisini bize aktarmasaydı, bizler şu anda bildiklerimizi nereden bilebilecektik?

Bu dünyadan Allah bilgisini, Peygamber vasıtasıyla bize ulaşmış vahiy bilgisini söküp çıkarsanız geriye iki şey kalır: Kan ve katliam. Meleklerin de ifâdesiyle insan bu iki özellikten Allah bilgisi sayesinde kurtulmuş ve insan olabilmiştir. İnsanı insan yapan, insanı yeryüzünde halîfe yapan işte bu Allah bilgisidir. Hattâ şu anda dünyada bilinen tüm sanatlar, batı dünyasındaki mühendislik, tıp gibi bilgilerin tamamı Peygamber bilgisine dayanmaktadır. Tüm sanatlar Peygamber eliyle talim buyurulmuştur. İnsanoğlu mezar kazmasını bile bilmiyordu da mezar kazıp ölüleri defnetme sanatını Allah öğretmiştir. Esasen ilmin yolu, ilim elde etmenin kaynağı üçtür. Yani şu anda biz ilmi üç yoldan, üç kaynaktan öğreniriz:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 229 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 326 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar