Camideki vaazda ötekileştirici dilden sakınmalı

RAMAZAN YAZILARIKültürümüzde din adamlarına hademe-i hayrât yani ‘hayrın hizmetkârları’ denilmiş. Bu kutlu misyonumuzu Ramazan ayında daha çok öne çıkarmalıyız. Bizler, insanlarımıza...

RAMAZAN YAZILARI

Kültürümüzde din adamlarına hademe-i hayrât yani ‘hayrın hizmetkârları’ denilmiş. Bu kutlu misyonumuzu Ramazan ayında daha çok öne çıkarmalıyız. Bizler, insanlarımıza hem vaaz ve nasihatlerimizle hem de davranışlarımızla sevgiyi, kardeşliği, iyiliği, özveriyi, erdemi telkin etmeliyiz. ‘Toplayıcı’ anlamına gelen ‘cami’yi ‘parçalayıcı’ yapan bir anlatım tarzından, ötekileştirici ve ayrıştırıcı dilden kesinlikle sakınmalıyız. Sarığımız kadar ahlâkımız, tutum ve davranışlarımız da ak ve pak olmalıdır.

Kutsal ayın henüz başlarındayken cami cemaati, cami dernek ve vakıflarının sorumluları ile din görevlilerimize, hizmet ve görev alanlarıyla ilgili olarak önceki bir yazımda ele aldığım birkaç hususu tekrar hatırlatacağım. Önce cami cemaatine, dernek ve vakıf sorumlularına bazı diyeceklerim var:
Halkımızın bu mübarek ayın değerini, huzur ve bereketini hissederek yaşaması için en çok gayret edenler din görevlilerimizdir. Ben de altı yıl imam-hatiplik, sekiz yıl müftülük yaptım; din görevlilerimizin bu gayretlerini, özverilerini iyi bilirim ve onlara saygı duyarım.

Dinimizde ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgürlük üzerine 17 Nisan 2024 | 13 Okunma Bayramınız mübarek olsun! 10 Nisan 2024 | 121 Okunma Kur’an’ın sosyal refah kavramı: İnfak 03 Nisan 2024 | 251 Okunma “Hâlis Din” 27 Mart 2024 | 403 Okunma Nobel Ödüllü bir iktisatçı: ‘Ahlakı dışlamakla yanlış yaptık’ 20 Mart 2024 | 486 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar