Yürürlükteki kanunlar yürürlükte ise!..

İstanbul seçimleri için karar haftasına girildi. Son anda bir değişiklik olmazsa, AKP yeni bir itiraz malzemesi çıkarmazsa YSK’nin 3 Mayıs’ta son noktayı koyması bekleniyor...


AKP’nin 16 Nisan’da verdiği 44 sayfalık olağanüstü itiraz dilekçesinde daha önce İstanbul il ve ilçe seçim kurullarında incelenmiş konuların yeniden gündeme getirilmesinden başka bir şey yok.
Öncelikle şunu vurgulayalım; AKP’nin elbette itirazda bulunma hakkı vardır. Önceki kıl payı kaybedilen seçimlerde CHP’nin yaptığı itirazlar AKP tarafından şöyle karşılanıyordu:
“Seçimi kaybettiniz, ağlamayın. Bu tür itirazlarla da halkın iradesine gölge düşürmeyin...”
Biz bunu söylemiyoruz; sadece şunu istiyoruz:
Yaptığınız itirazların somut delilinin olması gerekir. YSK, AKP için delil bulmakla sorumlu değil...

***

AKP’nin itirazlarını ana başlıklar halinde irdeleyelim...
Sandık kurulu başkanları: AKP, son yapılan değişiklikle sandık kurulu başkanlarının devlet memuru olması gerektiğini, ancak buna uyulmadığını iddia ediyor. Pek çok başkan gerçekten de devlet memuru değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 525 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar