Yunanistan’la barış!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'Yunanistan’la barış!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” mesajı meğer “Resmi bir ziyaret yapalım, her konuyu konuşalım” anlamına geliyormuş.

Erdoğan’ın “Benim için Miçotakis diye biri yok, bir daha onunla görüşmem” sözleri meğer, “Komşular arasında bir numara Miçotakis, ondan başka dost biri yok” anlamına geliyormuş.

Örnekleri uzatmanın gereği yok. Bir Erdoğan klasiği yaşıyoruz. 180 derece için şöyle bir tanım yapılabilir:


Erdoğan’ın iki demecinin yan yana konması arasındaki açı ölçümü!

***

Yazıyı baştan sona Erdoğan’ın 180 dereceleri ile tamamlayabiliriz. Buna bir yazı bile yetmez. Ancak bugün zarfın içini yazmak her iki ülke için de daha doğru olanı.

Yıllar önce ilk kez bu köşede yaptığımız şu benzetme güncelliğini koruyor:

Ege’nin iki yakası bir araya gelmeden Türkiye ile Yunanistan’ın iki yakası bir araya gelmez!

Atina’daki Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sonrası yapılan açıklamalar iki tarafın da bu sözü yakasına taktığını gösteriyordu. Özellikle Yunanistan tarafında seçim öncesinin bir numaralı malzemesi “Türkiye düşmanlığıdır”. Bu kez de öyle oldu. İki lider de seçimden önce karşıtlıktan iyi beslendiler.

Bugüne gelirsek... Böylesi görüşmelerin içeriğine ilişkin ilk gösterge ortak bildiridir. Erdoğan’ın pek çok dış gezisinde ortak bildiri yayımlanmıyor. Sanırım içine konacak bir şey bulunamıyor. Atina’da ortak bildiri vardı. İçeriğinin özeti de şuydu:

-İki ülke arasında pek çok sorun var. Bunları konuşabilecek noktadayız.

Bu da çok kıymetli. Şunlar gerçek:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 66 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 741 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 316 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar