Yerel seçim, salt yerel seçim değildir!

AKP ile MHP’nin genel seçimlerin ardından yerel seçimlerde de koalisyon yapacağı kesinleşti. MHP’lilerin, “Ankara, İstanbul, İzmir’de AKP, Adana, Mersin, Manisa’da MHP” diye özetledikleri yol haritası...

AKP ile MHP’nin genel seçimlerin ardından yerel seçimlerde de koalisyon yapacağı kesinleşti. MHP’lilerin, “Ankara, İstanbul, İzmir’de AKP, Adana, Mersin, Manisa’da MHP” diye özetledikleri yol haritası netleşmiş görünüyor. Sırada isimlendirme var.
Koalisyon dönemleri kapandı diye propaganda yapanlar, genel seçimler bir yana, yerel seçimlerde de ortak hareket etmekten başka çıkış bulamıyorlar.
AKP, 24 Haziran’da 71 ilde oy kaybetti. Buna paralel olarak Meclis’te de salt çoğunluğun altında kaldı.
Yerel seçimlerde MHP desteği almadan AKP’nin tek başına başarı elde etmesi zor. MHP’nin oyları da büyük illerin hemen hiçbirinde belediye başkanlığı kazanmaya elverişli değil.
İki partinin ikinci adamlarının yaptığı açıklamalar, ittifakın tamam olduğunu gösteriyor. Ancak siyasette iki kere iki dört eder diye bir şey yoktur; bakarsınız bir etmiş, bakarsınız sekiz etmiş.
Bu nedenle AKPMHP’nin yerel seçim hesapları sandığa uymayabilir.

*** CHP’nin yerel seçim hedeflerinden ilki açıklandı:
İzmir’in yanında İstanbul, Ankara’yı almak.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, aylardır Anadolu illerinin çoğunu sayıp, bunları alacaklarını vurguluyor.
Bu hedefi gerçekleştirmek için izlenecek yol ne, sorusuna yanıt aranırken yeni sorular gündeme geliyor:
Adaylar kim olacak, hangi yöntemle belli olacak?
Görünen o ki CHP Genel Merkezi de bu sorulara kilitlenmiş durumda. Önümüzdeki günlerde bu konulara çok değineceğiz; bu aşamada vurgulamak istediğimiz şu:
Yerel seçimlerde adaylar çok önemlidir. Bunun yanında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 739 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 313 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 537 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar