Yas-Ak İktidar!

AKP ile demokrasisi rayına oturmuş ülkeler arasındaki farklardan biri şu:Bu ülkelerde serbest olan bizde yasak, bizde serbest olan onlarda yasak! Çağdaş demokrasilerde ülkeyi yönetenlerin nefret konuşması yasaktır, bu...

AKP ile demokrasisi rayına oturmuş ülkeler arasındaki farklardan biri şu:
Bu ülkelerde serbest olan bizde yasak, bizde serbest olan onlarda yasak! 
Çağdaş demokrasilerde ülkeyi yönetenlerin nefret konuşması yasaktır, bu kesin bir kuraldır. Bizde serbest. 
Çağdaş demokrasilerde hükümetlerin medyaya karışması yasaktır. Bizde serbest. Hatta serbest ötesi, hükümet kendine ait medya organları kuruyor. TRT olmuş Tayyip Radyo Televizyonu; TMSF olmuş Tayyip’e Medya Sağlama Fonu. 
Çağdaş demokrasilerde seçim süreçleri çok hassastır, iktidar partisine ayrım yasaktır. Bizde serbest. Üstelik AKP’den aday olana, onun propagandacısı olarak yanına cumhurbaşkanı veriyorlar! 
Çağdaş demokrasilerde vergi sistemi adil ama uygulama katıdır, bunun dışına çıkmak yasaktır. Bizde ise vereni mahvet, vermeyeni affet sistemi var. 
Çağdaş demokrasilerde milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyen sınav sistemi yerleşmiştir. Bununla oynamak yasak denecek düzeyde olanaksızdır. Bizde ise her Milli Eğitim Bakanı, beraberinde 3-5 portatif sistemle geliyor. Her şey serbest.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100. yılı yaşamak! 07 Mayıs 2024 | 70 Okunma Şahsıma mektuplar (17) Macunlama! 04 Mayıs 2024 | 141 Okunma Güven end-eksi! 02 Mayıs 2024 | 192 Okunma Emek en cüce değerdir! 01 Mayıs 2024 | 87 Okunma İYİ Parti’ye bir Dervişoğlu! 30 Nisan 2024 | 478 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar