Yakışmazdı!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'Yakışmazdı!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Hrant Dink cinayetinde tetiği çeken Ogün Samast, bu davadan aldığı 22 yıl, hapisteyken işlediği suçlarda aldığı beş yıllık cezaların ardından “iyi halden” tahliye edildi. 

Şaşırma duygumuzu büyük ölçüde yitirdiğimiz için haberi aldığımızda ilk, “Bu da oldu” dedik.

Bazen bir olay o ülkedeki genel durumu en iyi özetleyen gösterge olabilir. Gazeteci Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesinin ardından yaşanan soruşturma ve yargılama süreci Türkiye’de hukukun geldiği noktanın en net fotoğrafıdır.

Dink davası 16 yılda defalarca yön ve içerik değiştirdi. Göz göre göre işlenen cinayette sorumlu olan kamu görevlilerini davadan ayrı tutma boyutundan tetiği çekeni neredeyse kahraman ilan etmeye kadar, sürece bir bütün olarak bakıldığında ortaya şu çıkıyor:

Ogün Samast’ı içeride tutmak bugünkü yargı sürecine yakışmazdı!

***

Neden yakışmazdı?

Anayasa Mahkemesi’ni kapatalım mı budayalım diye son derece demokratik bir tartışmanın yapıldığı, herkesin özgürce Anayasa Mahkemesi tarif ettiği bir ülkede Ogün Samast içeride tutulur mu?

Yakışmazdı!

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hapiste tutulması için iktidarın tüm katlarının seferber olduğu, Atalay’ın özgürlüğünü isteyenin terörist ilan edildiği bir ortamda, mahkemede “Hrant Dink’i öldürdüğüm için pişman değilim” diyen Ogün Samast içeride tutulur mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 65 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 740 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 315 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar