Vurun medyaya!

AKP hükümeti, geçen hükümetler döneminde zaman zaman uygulanan ancak dozu biraz kaçınca hemen geri adım atılan ne kadar çirkin siyaset yöntemi varsa gelenekselleştirdi.Bunlardan biri de medyaya...

AKP hükümeti, geçen hükümetler döneminde zaman zaman uygulanan ancak dozu biraz kaçınca hemen geri adım atılan ne kadar çirkin siyaset yöntemi varsa gelenekselleştirdi.
Bunlardan biri de medyaya saldırı... 
Vurguladığımız gibi başarısız hükümetlerin kabahati medyaya atması zaman zaman kara mizah konusu da olmuş bir uygulamadır. Ancak bugün, kabahati medyada bulmaktan öte iktidar yanlısı olmayan tüm yayın organlarının kökünü kurutmaya kadar varan bir densizlik söz konusu. 
AKP iktidara geldiği günlerde doğrudan kendisine ait medyanın sayısının yetersiz olduğunu görünce, orta ve uzun vadeli planlar yaptı. Zaman içinde yazılı ve görsel medyada yönlendirme gücü yüksek bir güce ulaştı. Hükümet, gazetelere yönetici, genel yayın yönetmeni atama yöntemlerini çoktan geride bıraktı. Artık patron atıyor. 
Patronun doğrudan hükümet tarafından atandığı bir medyada bağımsız habercilikten söz edilebilir mi? Böylesi yazılı ve görsel yayın organlarının sayısı iki elin parmaklarını çoktan geçti, dijitalleri saymıyoruz bile.

***

AKP, kendine ait medya yaratırken doğrudan kontrol edemediği yayın organlarını da akla gelen gelmeyen her yöntemi deneyerek istediği çizgiye getirmeye çalıştı. Deyim yerindeyse artık iflah olmayacaklarını bildiklerini ise susturma yolunu seçti. 
Böylesi bir dönemden geçiyoruz... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 19 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar