Vahşi bir davadan arta kalan

Türk hukuk tarihinde, belki de dünya hukuk tarihinde görülmemiş boyutta ihlallerle dolu Ergenekon davasının Yargıtay aşaması bugün başlıyor. Bu davanın soruşturma aşamasından yargılamasına kadar...

Türk hukuk tarihinde, belki de dünya hukuk tarihinde görülmemiş boyutta ihlallerle dolu Ergenekon davasının Yargıtay aşaması bugün başlıyor. 
Bu davanın soruşturma aşamasından yargılamasına kadar bütün bölümlerinin hukuk fakültelerinde ders olarak okutulması ve hukukun ne olduğunun, ne olmadığının örneklerle anlatılması gerekiyor. 
Yargıtay 16. Ceza Dairesi 5 Ağustos 2013 tarihinde verilen karara ve davaya nasıl yaklaşacağını büyük olasıkla bugün açıklayacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı daha önce 91 sayfalık tebliğnamesinde davanın usulden bozulmasını istemişti. Pek çoğu avukat olan dava sanıkları duruşmalar sırasında bine yakın usul hatası saptamışlardı, mahkeme heyeti bunların hiçbirini dikkate almamıştı. Ergenekon benzeri davalar serisinin Balyoz ve Poyrazköy halkaları yakın geçmişte beraat ile sonuçlandı. O davalardaki hukuk ihlallerinin belki 100 katı Ergenekon’da var.

***

7 sanığının yargılama sürecinde yaşamını yitirdiği Ergenekon davasının boyutlarını rakamlarla paylaşalım. 
Tam 23 iddianame birleştirildi, birbiriyle hiç ilgisi olmayan kişiler ve iddianameler aynı davanın kapsamı içine kondu. Bu yapılırken bir bakıma, dinamit lokumuyla Afyon lokumu aynı şeydir ikisi de lokumdur, mantığıyla hareket edildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 521 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 586 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar