Üniversiteler büyürken içi boşalıyor...

Üniversitelerde yeni akademik yıl açılışı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “merkezi” olarak yapıldı. Freni boşalan enflasyon rakamlarının gölgesinde, Sarayda yapılan...

Üniversitelerde yeni akademik
yıl açılışı geçen yıl olduğu gibi
bu yıl da “merkezi” olarak yapıldı. Freni boşalan enflasyon rakamlarının gölgesinde, Sarayda yapılan açılışta YÖK Başkanı Saraç rakamları, Cumhurbaşkanı Erdoğan da hedefleri açıkladı.
Üniversiteler rakamsal olarak büyüyor. Üniversite sayısı 200’e çıktı. 7 mil-yon 616 bin öğrenci, 160 bin akademik personel var.
Ama hiç ses yok!
Her şey bir yana anayasa tartışmasından sistem karmaşasına kadar onlarca hukuki konu var; 86 hukuk fakültesinin birinden ses yok.
Üniversiteler, gece yüzen gemi gibi karanlık ve sessiz...
Üniversite kontenjanlarıyla kayıt yap-tıran öğrenci sayısı o kadar orantısız ki, genel kabul gören mesleklerle ilgili fakültelerin de aralarında bulunduğu pek çok üniversitede açık, dörtte biri geçti.
İşsizlik istatistiklerinde üniversiteli işsizler hanesine bakınca tablo daha çarpıcı ortaya çıkıyor. Geçici işte çalışan, eğitim aldığı alanda iş arayan mezunları da dikkate aldığımızda üniversite diplomasına sahip iki gençten biri işsiz.

*** Erdoğan’ın ise ne eğitimin kalitesi umurunda ne de akademik özgürlük. Tek derdi, dünyada Türkiye aleyhine yapılan yayınlara yanıt verecek akademisyen yetiştirmek!
Son dönemde tamamen tarafsız şekilde sadece iktidar icraatını öven “akademisyen” unvanlı propagandistler ekranı dolduruyor. Erdoğan bunlardan daha çok üretilmesini istiyor.
Televizyonların “son dakika” olarak öne çıkartabildiği tek şey ise kredilerin lisans düzeyinde 500, yüksek lisansta 1000, doktorada 1...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 49 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 156 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 584 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 394 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar