Tunç Soyer’in tarım politikası...

1980’lerden beri tanıdığım, sosyal demokrat çizgisini hiç bozmadan mücadelesini sürdüren, 61 yaşında kaybettiğimiz Yücel Özen’in Tire’deki ailesine başsağlığına giderken Canlı...

1980’lerden beri tanıdığım, sosyal demokrat çizgisini hiç bozmadan mücadelesini sürdüren, 61 yaşında kaybettiğimiz Yücel Özen’in Tire’deki ailesine başsağlığına giderken Canlı beldesinde mola verdik. Kahvede çiftçilerle sohbet ediyoruz. Toprak rengi yüzündeki çizgileri yılların nişanı gibi taşıyan İbrahim Ağabey, “Erdoğan’a söyleyin” dedi, durdu. Arkasını nasıl getirecek diye beklerken, gazetecilik diliyle manşetlik bir cümle kurdu:
“Sigarayı yasaklıyor güzel de, ithal tohum sigaradan daha zehirli...”
Sözün devamı da vardı:
“Yabancılar bize tohumu hastalığıyla birlikte satıyorlar... Sonra da üstüne tarım ilacı satıyorlar... O zehirli ilaçlar da ürettiğimizin içine işliyor...”
Yücel Özen’i kanserden kaybetmiştik. Taziyede konu şöyle dile geldi:
“Kanser buralarda grip kadar yaygın hale geldi. Yediğimiz zehir, içtiğimiz zehir...”

*** Dün sabah, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in kentin bütün muhtarlarıyla düzenlediği buluşma vardı. Balçova’daki toplantıda konuşan Soyer, söze mega projelerden, İzmir’e dikeceği dev binalardan değil, tarımdan girdi.
Aziz Kocaoğlu’ndan bayrağı devralmaya hazırlanan Soyer, tarım konusuna ayrıca kafa yorduğunu her fırsatta hissettiriyor. Soyer, Kocaoğlu’nun başlattığı kırsal kalkınma modelini daha da ileri götürmeye kararlı. Bu tablo, CHP’nin kırsal kesime mesafeli olduğu algısını da büyük ölçüde ortadan kaldıracak. Kırsal kalkınma projelerini ana hatlarıyla paylaşalım:
- Alım garantili üretim... Aziz Başkan’ın başlattığı süt alım projesini dört katına çıkaracağız ve genişleteceğiz. Üreten, nasıl satarım kaygısında olmayacak.
- Makine parkı hizmeti... Başta traktör olmak üzere üreticinin gereksinim duyduğu tüm tarım makineler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 164 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 297 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar