Tunç Soyer’in elindeki çıkış yolu...

Churchill’e atfedilen bir söz var: “Büyük krizleri heba etmemek gerekir...” Merkez üssü Seferihisar’la Sisam arasındaki deprem, İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni sarstı. Kurtarma çalışmalarında günler sonra canlı bedenlere ulaşılması bir nebze yüzümüzü güldürdü.

Churchill’e atfedilen bir söz var:

“Büyük krizleri heba etmemek gerekir...”

Merkez üssü Seferihisar’la Sisam arasındaki deprem, İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni sarstı. Kurtarma çalışmalarında günler sonra canlı bedenlere ulaşılması bir nebze yüzümüzü güldürdü. Dileğimiz, Bayraklı’daki enkazın altında kalanlardan da ses alabilmek. 

Uzun erimli dileğimiz, dilekten öte istemimiz ise şu:

Depremin acil yaralarını sardıktan hemen sonra sorumluların kolları sıvayıp sıradaki felaketten en az zararla çıkmanın yollarını bulmaları ve uygulamaları. 

Arama-kurtarma çalışmalarında gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşları olarak ciddi bir yol aldığımızı yaşadık. Ama asıl yaşamak istediğimiz, bir daha böyle bir acı yaşamamak...

Bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinde Churchill’in sözünü anımsatır nitelikte bir çıkış yolu var. “Önünde” demiyoruz, “elinde”!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 739 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 313 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 537 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar