Suruç’ta suç zinciri...

Dün öğle saatlerinde Suruç’tan gelen acı haber bayram sonrası oluşması beklenen gündemi altüst etti. Ne yazık ki terörün en ciddi sonuçlarından biri bu. Ülke gündemindeki tüm konuları...

Dün öğle saatlerinde Suruç’tan gelen acı haber bayram sonrası oluşması beklenen gündemi altüst etti. 
Ne yazık ki terörün en ciddi sonuçlarından biri bu. Ülke gündemindeki tüm konuları ikincilleştiriyor. 
Suruç’ta ilk belirlemelere göre 28 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısı, çok boyutlu sorgulanması gereken bir olay. 
Suruç, Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında. Geçen şubat ayında biz de gitmiş, hemen karşısındaki Kobani’nin dibine kadar gelmiştik. Kentteki güvenlik önlemleri olağanüstü idi. Kentin girişinden başlayan güvenlik tedirginliği adeta bir iklim, her tarafı sarmıştı. 
Böyle bir kentte başta Istanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden gelen sosyalist gruplara ait gençler basın toplantısı yapacak ve güvenlik güçleri oralı olmayacak? 
Mümkün değil! 
Böyle bir saldırı karşısında çok ciddi bir güvenlik ve istihbarat zaafı olduğu görülüyor.
Zaten sınır şehri olduğu için güvenlik bakımından hassas yerlerden biri olan Suruç, gerek mülteci akını gerekse Kobani gelişmeleri nedeniyle ayrıca önemli. 
Bu zafiyetin mazereti olamaz. 
Tabii zafiyet sözcüğü en hafif anlatım.

***

Ankara’da ise zafiyetten çok öte, kaygı verici bir tablo var... 
Hükümet çevrelerinden yükselen ilk açıklamalar tıpkıbasımdı. Türkiye’nin bütünlüğüne kimse halel getiremezdi, terör ne kadar büyük saldırı yaparsa yapsın Türkiye’yi dize getiremezdi. 
Açıklamanın büyüğü ise doğal olarak Erdoğan’dan geldi. AKP Cumhurbaşkanı,“Kimse Türkiye’nin güneyinde ayrı bir devlet kuramaz” dedi. 
Bir terör saldırısından anında bir devlet üretmek işin bir yanı. Öteki yanı ise Suriye üzerinden iç politikada üste çıkmanın tipik fotoğrafı. Daha seçimlerden çok önce şu tür dedikodular ayyuka çıkmıştı: 
Suriye’de Türkiye bağlantılı ciddi gelişmeler yaşanacak ve seçimin yapılamayacağı bir ortam doğacak! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 18 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 740 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 314 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar