Suriye turizmi!

Önceki akşam Dikili’de Halk Eğitimciler’inin düzenlediği konferansa katıldıktan sonra yurttaşlarla sohbet ederken konu pek çok ortamda olduğu gibi Suriyelilere geldi. Hükümetin, Türkiye’nin bütün...

Önceki akşam Dikili’de Halk Eğitimciler’inin düzenlediği konferansa katıldıktan sonra yurttaşlarla sohbet ederken konu pek çok ortamda olduğu gibi Suriyelilere geldi. 
Hükümetin, Türkiye’nin bütün bölgelerine eşit dağıttığı başlıca sorun Suriyeliler. 81 vilayetimiz de payını aldı. Rekor, sınır komşusu olması nedeniyle Şanlıurfa’da. İzmir’in payına da 100 binden fazla Suriyeli düşmüş görünüyor. 
Yaz aylarında sahil kentlerindeki Suriyeli hareketliliğinin ise bambaşka nedenleri var. Gruplar halinde fırsatını bulan Yunan adalarına geçiyor. Eskiden yaz deyince kıyı kentlerinde turizm patlamasına, kıyı kentlerinin farklı festivallerine ilişkin haberler öne çıkardı. Şimdi turizm deyince otellerin boşluğu, bundan da öte satılık otel haberleri dikkati çekiyor. 
Asıl öne çıkan haberler ise Suriyelilerin Yunanistan’a geçme maceraları... Suriyeliler, Ege adalarındaki Yunan sahil güvenlik güçlerini aşmanın değişik yöntemlerini bulmuşlar. Foça’dan Ayvalık’a dek belli merkezlerden aynı anda yola çıkıyorlar. Yunan sahil güvenlik güçleri ilk gördükleri teknelere yöneliyor, onları Türkiye’ye doğru, karasularının dışına itiyormuş. Ama mülteci teknelerinin sayısı Yunan sahil güvenliğinden daha fazla olduğu için pek çok tekne yoluna devam etme fırsatı buluyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 215 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar