Sürat köprüsü!

Diyanet İşleri Başkanlığı hiç bugünkü kadar siyasetin malzemesi olmamıştı. Koltuğa oturanlar, hangi iktidar döneminde olursa olsun toplumda genel kabul gören kişiler olmuştur. Ancak AKP iktidarının...

Diyanet İşleri Başkanlığı hiç bugünkü kadar siyasetin malzemesi olmamıştı. Koltuğa oturanlar, hangi iktidar döneminde olursa olsun toplumda genel kabul gören kişiler olmuştur. Ancak AKP iktidarının bütün makamları kendine benzetme, devlete değil kendine ait bir kurum haline getirme huyundan bu kurum da etkilendi. 
Eskiden Diyanet İşleri Başkanlığı bütçe döneminde biraz kabarık rakamları nedeniyle gündeme gelirdi. Biraz da değişik konularda fetva verdiğinde... 
Bugün ise doğrudan Diyanet İşleri Başkanı’nın makamı, makam aracı, harcamaları ve AKP politikalarının yanındaki tutumu ile haber oluyor. 
Pek çok dinde olduğu gibi İslamiyette de başlıca kurallardan biri şudur: 
İsraf haramdır! 
Diyanet İşleri Başkanı’na trilyonluk makam aracının verilmesinin ardından konunun kamuoyunun ağzında sakız, Maliye Bakanı’nın avucunda çerez haline gelmesiyle birlikte uygun olan, aracın iade edilmesiydi. Öyle anlaşılıyor ki Görmez de bu eğilimdeydi. Ancak kendisini oraya atayan tersini düşünüyordu. Büyük bir projenin eseri olarak Görmez’in hizmetine trilyonluk zırhlı araç sunuldu. Tartışma büyüyünce doğal olarak araç da büyüdü. Yanına bir de uçak verilecek.

***

Erdoğan yaptığının ne kadar doğru olduğunu anlatmak için Papa’yı örnek verdi. Papa’nın da uçağı vardı, zırhlı araçları vardı. Diyanet İşleri Başkanı’nın neden olmasındı. 
Etrafındakiler Erdoğan’a söylemez, söylese de dinlemez, ama biz kamuoyuna aktaralım... Papa her şeyden önce o koltuğa seçimle geliyor. Seçim bazen haftalar sürüyor. Herkes seçimin tamamlandığı haberini almak için bacadan yükselecek dumanı bekliyor. Son Papa 1. Franciscus öncekilere oranla kısa sürede iki günde seçildi. 115 kardinalin oyuyla 266. Papa oldu. Böylece 1.5 milyarlık Hıristiyan âleminin ruhani liderliğini üstlendi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 129 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar