Soyuldun ey halkım… Unutma bunu!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'ın bugünkü (06.04.2022)''Soyuldun ey halkım… Unutma bunu!'' başlıklı yazısı.

Türkiye’de günlük yazı yazmanın en büyük zorluğu yazılacak onlarca konu içinden seçim yapmak.

Sabah, yazılabilecek konular sırlaması yaparken önceki gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararını not ettim. Son günlerde YSK kaynaklı haberler artmaya başladı. “Havada seçim kokusu var” başlıklı bir yazı mı yazmalı, diye düşündüm…

Buna ilişkin bilgileri sıralarken enflasyon haberlerine takıldım. Yıllarca, “Faiz sebep, enflasyon sonuç” dediler. Sahiden öyle çıktı, faiz düştükçe enflasyon yükseliyor! Faiz iki haneli rakamların biraz üstünde, halkın enflasyonu da üç haneli rakamlarda… Demek ki faiz tek haneli rakama inse enflasyon Allah korusun dört haneli rakama kadar çıkacak!

Haberin devamında muhalefetin beşli çete tanımına ilişkin gelişmeler vardı. İki uçlu haber, bir yandan Saray, Kılıçdaroğlu’nun “Beşli çetenin tahsildarı” sözünü mahkemeye taşıyordu bir yandan da bu yapı içinde çözülmeler oluyordu! 

Yazı konusu biter mi? Derken Macaristan seçimleri oturdu gündeme. Uygulamaları nedeniyle “Viktatör” unvanı alan Viktor Orban dördüncü kez seçiliyordu. Avrupa’nın ortasında AB, Macaristan’a bakıp “Ekonomini bana devret, demokrasi arkadan gelsin” diyordu! 

Ukrayna’dan gelen katliam hanelerine kim kayıtsız kalabilir! Böylesi anlarda gerçeğe ulaşmak o kadar zor ki. Önceki günkü tanımlamamızın yine güncel olduğunu görüyoruz:

Savaş başladı mı, ilk bilgi kirlenir!

Bitmeyecek yazı konusu Nebati’nin gözleri ve sözleri!  Enflasyonu her haneye indirdi, şimdi hedefi tek haneye indirmek!

Ahh! Ethem Sancak’a nasıl değinilmez? Bir zamanlar neredeyse Alsancak yok Ethem Sancak vardı. Şimdi o da ihraç ürünleri arasına girdi; ama partiden!

Sütun bitiyor, memleketin yazı konuları bitmiyor. Bütün bunlardan öte halka seslenmeli diye düşündük. 

Elbette sürekli halka seslenmeli… Bunca yaşananlardan sonra kimi araştırma şirketlerinin AKP’nin oylarında artış bulması anlamlı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 688 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar