Soylu’nun görünen yüzü!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'ın bugünkü (17.01.2022)'' Soylu’nun görünen yüzü!'' başlıklı yazısı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in 12 Ocak günü yaptığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu merkezli açıklamalar, Ankara’da uzunca bir süredir konuşulanları bilgiye-belgeye dönüştürdü.

Geleneksel bir anlatım vardır; Türkler bir yasaya, “Acaba neresinden delebilirim” diye bakarlar. Yasaya uymak için gerekeni yapmak yerine, yasayı delmek için yol-yöntem aramak! 

Bunun başka bir örneğini iletişim teknolojisinde yaşıyoruz. İktidar, iletişimin gücünü nasıl üretime katarım, nasıl yaygınlaştırırım diye değil de “Bu güçle nasıl gücüme güç katarım, nasıl muhalefeti sustururum, nasıl herkesi sindiririm” hesabı yapıyor.

İşte bunun bir yansıması olarak Ankara’da Çukurambar’dan Ulus’a değişik semtlerde binlerce kişilik trol ordusu kurulduğu, merkezi olarak yapılan yönlendirmelerle trollerin harekete geçtiği konuşuluyordu. Bunu doğrulayan pek çok operasyon yaşadık. 

Özgür Özel, bu oluşumun bir ayağını belgeleriyle birlikte açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi hesaplarının Emin Şen isimli bir İçişleri Bakanlığı görevlisi tarafından yönetildiğini ortaya koydu.

Böyle bir yapı kurduktan sonra trol ordusuna bile gerek yok. Devletin 1839’da kurulmuş jandarma, 1845’te kurulmuş Emniyet gibi iki asırlık güvenlik kurumu adına her türlü mesajı sosyal medyadan yayınlama yetkisini elinde bulundurmak başlı başına bir güç. Bu gücün Kılıçdaroğlu’na karşı değişik zamanlarda kullanıldığını gördük. Örneğin, Soylu’ya yönelik bir eleştiriye yanıtı, Emniyet’in ve jandarmanın resmi hesapları veriyordu.

Özel, Soylu’nun “Ebabiller” isimli 8 bin kişilik bir trol ordusu kurduğunu da açıkladı. 

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan buna şu yanıtı verdi:

“Dağ, fare doğurdu!”

Bu açıklamadan şu olasılıklar çıkıyor:

1- Hukuk dışı bir şekilde 8 bin kişilik trol ordusunun kurulması gayet normal. Bunda şaşılacak bir şey yok.

2- Bu da bir şey mi, daha neler var. Biz de daha büyük şeylerin açıklanacağını sanmıştık.

3- Soylu’nun kullandığı yetki, yaptığı açıklamalar dikkate alındığında, Soylu’nun yasalara değil, yasaların Soylu’ya ayak uydurması gerektiğini herkes görecektir. Bu da onlardan biridir. Soylu böyle bir şey yaptıysa buna uygun bir yasa çıkarılır olur biter.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 525 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 586 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar