Sokağın sesi...

21 Haziran Pazar günü Hacıbektaş’taydık. İlhan Selçuk - Turhan Selçuk kardeşleri 5. ölüm yıldönümünde, İstanbul’dan, Ankara’dan, Eskişehir’den, Anadolu’nun...

21 Haziran Pazar günü Hacıbektaş’taydık. İlhan Selçuk - Turhan Selçuk kardeşleri 5. ölüm yıldönümünde, İstanbul’dan, Ankara’dan, Eskişehir’den, Anadolu’nun dört bir yanından gelenlerle birlikte mezarları başında andık. 
Anmadan çok, buluştuk diyelim. 
Hacıbektaş Belediye Başkanımız Ali Rıza Selmanpakoğlu, güzel bir çevre düzenlemesi yapmış. Çilehane’ye gelip de hemen ayrılmak olanaksız. PirSultan’dan Yunus Emre’ye Anadolu topraklarında yeşerip bir daha solmamış onlarca ozanın, aydının heykelleri yaşayan bir beden, sönmeyen bir meşale gibi karşımızda duruyordu. 
Selçuk kardeşlerin mezarlarının çevresindeki ağaçlar da büyümüş. Bu hızla boy atarlarsa yakında dallar birbirine karışacak, Selmanpakoğlu’na göre sonrasında da ağaçların gövdesi buluşacak. 
Güneşin en uzun süre üzerimizde kaldığı 21 Haziran’da yitirdiğimiz İlhan Ağabey, 2000’lerin başında, “Ölümle temas kurmaya çalışıyorum, diyaloğumuz fena değil.Asıl iş, güzel bir ölüm şekli bulmak” derdi. Bir süre sonra rahatlamış bir havada şunu söyledi: 
“Hacıbektaş’ta olur bu iş...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 208 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar