Sen devrimleri anlatmazsan...

Cumhuriyet. yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'Sen devrimleri anlatmazsan...'başlıklı yazısını kaleme aldı.

1 Ocak 2024, aynı zamanda yerel seçim sürecine bağlı olarak kutuplaşma siyasetinde kullanılacak malzemelerin kamuoyuna tebliğ edilmesiydi. 

O gün, iktidarın maddi-manevi her türlü koruması altındaki dernek, vakıf görünümlü teşkilatlar Galata Köprüsü ve etrafını istedikleri gibi kullanıp “Filistin’e destek, İsrail’e lanet” eylemi yaptılar. Bu sırada açılan hilafet bayrağı gösterinin merkezine oturdu.

16 Ocak’ta da camide Atatürk’e dua okuyan imamı protesto edip sosyal medyada saldıran kişinin duruşmasından sonra bir grup “Yaşasın şeriat” sloganları altında Çağlayan Adliyesi’nde yürüdü. Koridorları miting alanına çevirdiler. Güvenlik görevlileri de sorumluluklarını ciddiyetle yerine getirip göstericilerin başına bir şey gelmesin diye korudular!

***

Maşallah şubat da bereketli geçiyor. Son olarak Şevki Yılmaz sahneye çıktı. “Osmanlı’yı süren soysuzlar” diye başladı... Kendisini kamuoyu yakından tanıyor. Rize Belediye Başkanlığı döneminde Atatürk’e suikast düzenleyen Ziya Hurşit’in adını bir caddeye vermeye kalktı. Tepki yükselince, “Ziya Paşa” Caddesi yaptı! Bu kadar da hızlı dönüyorlar!

Kimliğini ortaya koyan veciz bir sözü de 5 Ocak 2022’de 2023 seçimleri için yapılması gerekenlere ilişkindi. Dedi ki:

“700 ton altın var, şu kadar döviz var. Açın kasayı... Kime bırakacaksınız bu parayı?”

Şevki Yılmaz’ın soysuz sözler söylediği zaman diliminde Feyza Altun da şeriat tartışmalarına çok ağır girdi. Anında soruşturma. Sanki kaçacakmış gibi gözaltı. Hemen suç üretimi:

“Halkı kin ve düşmanlığa...”

Acaba bu suçu kim işliyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 10 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 739 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 314 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar