Seçim olacak mı?

Başlıktaki soru, sistemi rayına oturmuş, siyasetin hukuk zemininde yürütüldüğü herhangi bir ülkede son derece abestir. Zira, demokrasilerin parlamenter sistemlerin temel taşı olan seçimlerin kuralları hiçbir...

Başlıktaki soru, sistemi rayına oturmuş, siyasetin hukuk zemininde yürütüldüğü herhangi bir ülkede son derece abestir. 
Zira, demokrasilerin parlamenter sistemlerin temel taşı olan seçimlerin kuralları hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde belirlidir. Seçimden seçime değişmez. İktidardaki partiden partiye hiç değişmez. 
Ancak Türkiye’de süreç böyle işlemiyor... 
AKP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini açıklamasının ardından Yüksek Seçim Kurulu da 1 Kasım hazırlıklarına başladı. Ve AKP kongresine göre bir takvim yaptı. 
18 Eylül’de milletvekilleri listeleri YSK’ye verilecek. Ve 1 Kasım seçimleri için en önemli ivme aşılmış olacak. 
Gelin görün ki sokakta hangi partiden kimin aday olacağı, seçimleri kimin kazanacağı gibi sorular, ikinci planda. Pek çok kişinin ilk sorusu şu oluyor: 
“Bu seçimler gerçekten yapılacak mı?” 
Başlangıçta kimi kişisel hassasiyetlerin sonucu bu tür sorular geldiğini düşündük. Ancak sistemli olarak ilk soru bu olunca doğrusu seçim için değil, demokrasimiz için kaygılanmadan edemedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 521 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 586 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar