Saray’da deprem: Kırılan fay sayısı belirsiz!

Hissedilen o ki Saray’da deprem var. Şiddetini kestirmek şu anda zor. Tam ölçülebilmiş değil. Albayrak, Naci Ağbal’ın gelişini reddedip tavır koymuş görünüyor. İkna odaları da işe yaramadı demek ki! Daha ne kadar fay hattının kırıldığı da bilinmiyor.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gazeteci arkadaşlarımız Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in duruşmasındayız. Hâkim soruyor:

- Telefonla niçin konuştunuz?

- Bilgi alırken sorular sormuşsunuz, bu soruları niçin sordunuz?

- Aldığınız bilgileri ne yapıyordunuz?

O sırada hemen arkamda oturan bir arkadaş da bana soru sordu:

Berat Albayrak’ın istifa kararını Anadolu Ajansı neden hâlâ geçmiyor?

Kendimi bir an gerilim, kara mizah dolu bir film sahnesinde hissettim.

Salonda, Müyesser Yıldız, İsmail Dükel bugüne dek yaptıkları hiçbir haber tekzip edilmemiş gazeteciler olarak dimdik konuşuyordu. Dışarıda, Saray’da tüm taşların yerinden oynadığı gelişmeler olurken bunun haberini yapan-yapmayan yayın organları listeleniyordu.

Duruşma sonunda Müyesser’in özgürlüğüne kavuşmasına sevindik, gazetecilikten hâlâ suç üretme davalarının açılmasına ülkemiz adına hüzünlendik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 692 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar