Sandıkla oyun olmaz!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'ın bugünkü (22.03.2022)''Sandıkla oyun olmaz!'' başlıklı yazısı.

Atalarımız yüzlerce yıl öncesinden gelen deneyim ve birikimle ne güzel söylemiş...

Kazdığın kuyuya düşme...

Ava giderken av olma...

Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar!

Seçim yasasındaki değişiklikleri sütuna yatırırken aklımıza ilk gelen sözler bunlar!

Geçen hafta boyunca AKP ve MHP kurmaylarının yaptıkları açıklamalar gerçek niyetlerinin, daha doğrusu tek amaçlarının Millet İttifakı’nın oluşturduğu masayı dağıtmak olduğunu ortaya koyuyordu.

Gözlerimizi yaşartan açıklama Erdoğan’dan geldi. Bu yasa değişikliği ile CHP milletvekillerini tuzluk olmaktan kurtaracaklarmış! AKP Genel Başkanı’nın CHP’li milletvekillerini bu kadar düşünmesi siyasi tarihimizde görülmüş şey değil. Erdoğan 18 Mart’ta günün anlam ve önemini belirten şu konuşmayı yaptı:

“Yapılacak düzenlemeler en çok CHP milletvekillerini rahatlatır diye düşünüyorum. Seçim öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı, boyunları bükük şekilde başka partilere altın tepside ikram ediliyordu. Artık siyasi mühendislik gayretlerinin ürünü bu tür taşımalara gerek kalmayacak... CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı milli irade adına utanç verici tablolarla bir daha karşılaşmayacağız...”

Erdoğan hızını alamadı devam etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 54 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 296 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 433 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 225 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar