Rusya savaşıyor, NATO yönetiyor!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay’ın bugünkü (27.02.2022)’’ Rusya savaşıyor, NATO yönetiyor! ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya’nın Ukrayna seferinin anlamını ve sonuçlarını çözmeye çalışmak “matruşka”ya benziyor. İç içe geçmiş bir dizi senaryo ile karşı karşıyayız. Öncelikle Ukrayna’dan gelen savaş görüntülerinin vahşiliğinin altını çizelim. Her savaş gibi burada da en çok acıyı kadınlar ve çocuklar çekiyor. 

Ukraynalı tarih öğretmeninin dediği gibi geçmişte olanları kitaplardan okumak her şeyi anlatmıyor. Yaşamak başka bir şey. 

En kötü barış bile en iyi savaştan daha iyidir. 

Bir an önce dünyayı ayağa kaldıran, akıllara İkinci Dünya Savaşı’nın acılarını, üçüncü dünya savaşının korkularını getiren Ukrayna’nın kanlı işgalinin bir an önce son bulmasını istiyoruz.

***

 İstemimizin ısrarla altını çizip gerçeklere dönersek...

Olaylara Putin kadar soğukkanlı bakmak zor! Ancak sadece gerçeklerden yola çıkıp durumu sütuna yatırdığımızda şunlar çıkıyor:

1- Putin, sınırları çevresinde sadece “dost” ülkelerin olmasını, NATO’nun gölgesinin bile dolaşmamasını istiyor. Bunu özellikle ayaklarının üzerinde durmaya başladığı 2000’li yılların başından itibaren her fırsatta dile getirdi. 2007’de Münih’deki güvenlik zirvesinde Putin’i aynı salonda izlemiş, bu hedefe ilişkin cümlelerini yerinde dinlemiştik

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 504 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 586 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar