Ortak bir ses yükselmeli!

Yaşam varsa ölümün de olduğunu bilen Anadolu insanının, ölüme ilişkin başlıca dileklerinden biri şudur: Allah sıralı ölüm versin! Ama öyle olmuyor... Çocuklar annebabalarını...

Yaşam varsa ölümün de olduğunu bilen Anadolu insanının, ölüme ilişkin başlıca dileklerinden biri şudur: 
Allah sıralı ölüm versin! 
Ama öyle olmuyor... Çocuklar annebabalarını değil, anne-babalar çocuklarını gömüyor. 
Daha Dağlıca şehitlerimizi toprağa vermeden, dün sabah Iğdır’dan acı haber geldi. Polislerimizi taşıyan servis aracına bombalı tuzak kuruldu, 13 polisimiz şehit oldu. Öğleden sonra da Tunceli’den bir polisimizin şehit olduğu haberini aldık. 
Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. 
Saldırılar sonrası yapılan, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğine, son terörist yok edilene dek durulmayacağına ilişkin açıklamalar elbette önemli. Toplum güvende yaşamak ister, çatısı altında yaşadığı devletin kendisine bu yönde güvence vermesini ister. 
Ancak bu açıklamaların özü, teröristle mücadeleye yönelik. Bir başka deyimle tüm teröristlerin yok edilmesi terörü bitirmeye yetmiyor. Zira, teröristle mücadele kadar, terör örgütüne katılımın da, katılma koşullarının da sona erdirilmesi gerekiyor. 
Teröristle mücadele temelde siyasi iradenin verdiği sorumlulukla güvenlik güçlerinin görevidir. Terörle mücadele ise başta siyasi irade olmak üzere tüm devlet kurumlarının ve toplumun sorumluluğundadır.

***

Batı’da, ciddi bir terör saldırısı olduğunda çoğunlukla şu yol izlenir: 
1- Olayda sorumluluğu olan bir bakan ya da kamu görevlisi varsa istifa eder.
2- Topluma terörün aşılacağına dair güven veren açıklamalar yapılır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 129 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar