‘O akşam aynada yüzüme tükürdüm’

Cumartesi günü 9. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’nda idim. Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’i kutluyoruz. Üç büyük kent dışındaki kitap fuarlarını geleneksel halegetirmek kolay değil....

Cumartesi günü 9. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’nda idim.
Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’i kutluyoruz. Üç büyük kent dışındaki kitap fuarlarını geleneksel halegetirmek kolay değil. Önümüzdeki yıl iki haneli rakama ulaşacağına göre oturmuş demektir.
Kitap fuarlarında yurttaşlarla yüz yüze söyleşi en doğal kamuoyu araştırması demek. Ülke için duyarlı, bilinçli, gelecek kaygısı taşıyan insanların ne düşündüğünü bilmek bizim için de öğretici oluyor.
Yedi saat boyunca yüzlerce okurla ikişer üçer dakikalık ayakta görüş alışverişinden satırbaşları şunlar:
-Bu iktidar gitmez düşüncesini yüksek sesle dillendirenlerin sayısı artıyor. Bu düşünce beraberinde siyasetten umudu kesmeyi getirir. Bu tam bir demokrasi çölleşmesine gider.
-CHP’den beklenti büyük. Beklenti büyüklüğü beraberinde sitem ve öfkeyi getiriyor. O insanlara, “Öfke, haklılığın intiharıdır” sözünü anımsatmak fayda etmiyor. Bu da sandığa gitme-gitmeme tartışmasına kadar varıyor. Bu düşüncelere parti yönetiminin kızgınlıkla karşılık vermesinin yararı yok. Asıl yanıtı aranması gereken soru, bu duygunun nasıl ortadan kaldırılacağı ve umuda dönüştürüleceği.
-Umutlu insanların sayısı da az değildi. Onlara, umutlarını besleyen şeylerin neler olduğu sordum. Pek çoğundan şu yanıtı aldım: “Aslında neden umutlu olduğumu ben de bilmiyorum. Böyle gidemez diyorum.”
- 24 Haziran’ın yıkıcı etkisi devam ediyor. Bunu aşmayı amaçlayan, toplumun dikkatinde olan bir çaba da dile getirilmiyor.

*** Kimi kişisel yorumlar da vardı. Onlardan birini paylaşmadan geçemeyeceğim.
İrikıyım, 40’lı yaşların başında bir devlet memuru, f...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar