Mansur Yavaş’la üç saat...

Geçen perşembe akşamı CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’la dar bir odada, geniş bir masada, omuz omuza oturabilecek 10 kişi sohbet ettik. Yavaş’ın bir kez daha CHP adayı ilan...

Geçen perşembe akşamı CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’la dar bir odada, geniş bir masada, omuz omuza oturabilecek 10 kişi sohbet ettik.
Yavaş’ın bir kez daha CHP adayı ilan ediliş süreci şeffaf seyretti. CHP’nin duvarları camdandır.
İstanbul, Bursa, Adana, Antalya’da olduğu, muhtemelen İzmir’de olacağı gibi, Ankara’da da partinin içinden yükselen bir kişinin aday gösterilmesi CHP kadrolarının genel beklentisiydi.
Sonuçta Parti Meclisi açık oylamayla, oyçokluğuyla Yavaş’ı aday olarak belirledi.
Bu aşamadan sonrası, adaylık tartışması değil, kazanma tartışmasıdır.

*** Yavaş, 2014 seçimlerini masaya yatırmış, dersler çıkarmış.
Birinci ders; sabaha karşı 03.00’te kazanıp, 05.00’te kaybetmeye karşı önlem almak. Bunun için Ankara’ya özgü bir örgütlenme hazırlığı var. “Her şey mükemmel, sıfır hata, herkes bizden izleyecek” gibi söylemlere herkesin karnı tok. Bu konuda kamuoyuna değil, sandığa yönelik bir strateji şart.
İkinci ders; CHP kadroları ve tabanıyla iletişim hatası yaşamama. Aynı hedefe yürürken farklı davranışlara girmek, propaganda sürecini germek aklın yolu değil.
İç düzenleme tamamlandıktan sonra dışa dönük çalışmaların birinci maddesinde şu var:
Pozitif dil...
Öyle ki, Gökçek döneminde bütçenin kullanımı için “heba olan milyarlar” ya da “boşa giden paralar” yerine şöyle bir anlatım:
“Şuna ayrılan parayla metro uzunluğu iki katına çıkabilirdi...”
Mehmet Özhaseki’ye yön...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 20 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 129 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar