Libya, Suriye’de çekilme Karabağ’da ilerleme!

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyadaki siyasi yapının hava durumundan daha hızlı değişkenlik gösterdiği günleri yaşıyoruz.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyadaki siyasi yapının hava durumundan daha hızlı değişkenlik gösterdiği günleri yaşıyoruz. 

Aynı anda üç ayrı bölgedeki gelişmeler her biri ötekinden farklı içeriğe sahip olsa da akla perde gerisi pazarlıkları da getiriyor.

Libya’da Türkiye’nin her şeyiyle desteklediği Sarraj’la, hain ilan ettiği Hafter arasında yeni bir ateşkes anlaşması imzalandı. Erdoğan, doğal olarak ateşkesi beğenmedi ama yüksek sesle karşı çıkmadı. Gelinen noktada Rusya’nın desteklediği Hafter, bir adım daha öne çıkmış oldu. Bütün büyük ülkeler her iki tarafla da temas halindeydi. Türkiye, şu aşamada Libya’daki müteahhitlik hizmetleri karşılığı alacakları kurtarma yolunda atılan adıma sevinmekten başka bir yol haritasına sahip değil.

Suriye’de ise İdlib’deki gözlem noktalarından adım adım çekiliyoruz. Buradaki güçlerimizin etrafında Rusya ve Suriye askerleri vardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 19 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar