Kitle imal silahları!

Diktatörlük, bir kişinin milyonlarca insana hükmetmesi değildir, milyonların bir kişiye boyun eğmesidir! Hiç denemeyin... Bu, Türkiye’de mümkün değil!

En tehlikeli silah türlerinin başında kitle imha silahları (KİS) gelir. Adı üstünde kitleleri imha etmeyi amaçlar. KİS’ler “nükleer, biyolojik ve kimyasal” olmak üzere üç alt gruptan oluşur.

Her biri ötekinden vahşi! Bir nebze vicdan sahibi olan yöneticiler bu silahların tümüyle yasaklanmasından yana tavır koyar. Uluslararası anlaşmalar yapılır.

Ne var ki emperyalist emelleri olan devletler, diktatoryal yönetimler bu tür silahları da envanterlerine koyarlar.

Ancak kitleleri imha etmek için değil ama yeni bir kitle imal etmek için de yöntemler üretilir. Böylece tamamen iktidar güdümünde bir toplum yaratılmak istenir. Bunun tarihteki en bilinen örneği Hitler’dir. Nisan 1945’te Sovyet tankları Berlin’e girinceye kadar Almanlar, Hitler ordularının Moskova önlerinde olduğuna inanıyordu. Çünkü Alman medyası öyle yazıyordu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 38 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 581 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 225 Okunma Özgür Özel’in liderliği... 11 Nisan 2024 | 394 Okunma Mansur Yavaş: Güvenadam! 10 Nisan 2024 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar