Kırşehir yolunda...

Hafta içinde Işık Kansu ve Sertaç Eş’le birlikte Kırşehir’deydik. CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir’de yıllar sonra gösterdiği başarı tüm Türkiye’de dikkat...

Hafta içinde Işık Kansu ve Sertaç Eş’le birlikte Kırşehir’deydik. CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir’de yıllar sonra gösterdiği başarı tüm Türkiye’de dikkat çekmişti. Hem Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu kutlamak hem de Cumhuriyet’in Orta Anadolu’da atacağı yeni adımı paylaşmak istedik.
Ziyaretimiz Ankara’da kurulu Kırşehirliler Vakfı ve Kırşehirliler Federasyonu’yla fiilen ortak oldu. Heyette her görüşten temsilci vardı.
Ankara zaten yeterince büyük ama “Büyük Ankara” çevresindeki illeri de kapsar. Zira Ankara’da ortalama rakamlarla 450 bin Çorum, 400 bin Yozgat, 300 bin Çankırı, 250 bin Kırşehir, 200 bin Kırıkkale kökenli yaşıyor. Her birinin dernekleri, üstünde federasyonu var.
Sertaç, İzmir’de geçen mayıs ayından itibaren başlattığımız, tüm bölge illerini içine alan “Cumhuriyet Ege” ekinden söz edip benzerini Orta Anadolu’da yapacağımızı anlattı. Ankara ve çevresindeki 20’ye yakın ile hitap edecek bir yerel ek.
Işık, Cumhuriyet’in tarihsel kökenini vurguladı. Cumhuriyetin ilanının sözcülüğünü Yunus Nadi’nin yaptığını anımsattı.
Kırşehir, Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinden önce 24 Aralık’ta uğradığı yer.

*** Ekicioğlu ile belediye başkanı seçilmeden önce de birkaç kez Kırşehir geleneklerine göre oturup sohbet etmiştik. Kırşehir doğumlu. Yaşamının bir bölümü de İzmir’de geçti. Tarım ilaçları ve tarım makineleri üzerine girişimciliği var. 2013’te Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı üstlendi.
Kırşehir’i bütün yönleriyle tanıyor. Makamındaki sohbetimizde, “Üretim olmadan hiçbir şey olmaz” deyip devam etti:
“Afganistan’dan çoban, Fransa’dan dana getirerek ucuz et yiyemeyiz. Kendı ırkımızı yaratmak, toplumun tüm...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 132 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 128 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 588 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar