Kılıçdaroğlu’nun üç B’si!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'Kılıçdaroğlu’nun üç B’si!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP’nin pazar günü yapılan aday tanıtım toplantısında yanıtı aranan sorulardan biri 7. genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun salona gelip gelmeyeceği idi. Gelmedi...

Özgür Özel’in bir yanında Hikmet Çetin bir yanında Murat Karayalçın oturuyordu. Aslında Kemal Bey’in gelmeyeceği biliniyordu ama yine de soru çengelliydi.

Geçen perşembe İzmir’de katıldığımız aday tanıtım toplantısının ardından Ankara’da tüm Türkiye adaylarının sahneye çıkışını ve salonu izledikten sonra şunu söylemek mümkün:

Değişimin heyecanıyla sancıları atbaşı gidiyor.

Ankara Spor Salonu’nu dolduran adayların her biri kendi içinde büyük bir heyecan ve başarıya yürüyüş coşkusu içindeydi. Bu tablo salonun kulis bölümünde öbek öbek hissediliyordu. Ancak ortak bir heyecan üretilemediği dikkati çekiyordu.

***

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Çankaya Köşkü’ne çıktıktan bir süre sonraydı... Dar bir gazeteci grubu olarak zaman sorunu olmaksızın konuşuyorduk. Konu bir ara siyasal yasaklı olduğu döneme geldi. Şu soruyu yönelttik:

O günleri nasıl aştınız?

Özgüveni yüksek bir tonda yanıt verdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 66 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 741 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 316 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar