Kevgir devlet!

Memleket o hale geldi ki, neresinde ne olduğu belli değil. Durum şu: Yıllarca beslenip büyütülen IŞİD’e yönelik sınır ötesi operasyonlar serisinin devamında, “Hazır yola...

Memleket o hale geldi ki, neresinde ne olduğu belli değil. 
Durum şu: 
Yıllarca beslenip büyütülen IŞİD’e yönelik sınır ötesi operasyonlar serisinin devamında, “Hazır yola çıkmışken, PKK operasyonu da yapalım” dendi, daha önce resmi ziyaret yapılan kampları bu kez savaş uçakları havadan bombaladı. Sınır ötesine çıkılmışken sadece Suriye yeter mi? Kuzey Irak da payını aldı. 
Başbakan’ın açıklamasına göre operasyonlar dalgalı şekilde devam edecek... Dün akşam saatlerinde Irak’a ikinci, Suriye’ye üçüncü dalga operasyonunun sürdüğü duyuruldu. 
Çözüm sürecinin yerini, operasyon süreci almış durumda. 
Sınırımızdan içeriye neyin girdiği neyin çıktığı belirsiz. Buna tabii ki kimliksiz insanlar da dahil. Hükümet yetkililerinden bir Bostancı, “Bu tür durumlar böyle olur, herkesi denetleyemezsiniz” diyor. Oysa asıl bu tür durumlarda sınırların daha güvenli olması gerekir. 
Sonunda elektronik duvar örüleceği açıklandı. 
Elek kısmı zaten tamam, bakalım devamı nasıl olacak. 
Sınırlarımız tam bir kevgire döndü.

***

Kevgire dönen sadece sınırlarımız değil, bütçemize de neyin girdiği neyin çıktığı belirsiz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar büyük ölçüde kaynağı belirlenemeyen para geliyor. 
Üzümünü ye bağını sorma, güzel de... Üzümü kimin yediği belirsiz. Örtülüsü var, örtüsüzü var... Çöpünün kime kaldığı belli. 
Devlet kadroları kevgire döndü... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 145 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 128 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar