Kemal Bey bir bilen mi bir bilenen mi olacak?

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'Kemal Bey bir bilen mi bir bilenen mi olacak?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP’nin 38. olağan kurultayı 8. genel başkan olarak Özgür Özel’i seçti. Kurultayın devamında iki soru güncelliğini koruyor:

1- Partinin iç düzeni, aday belirleme yöntemi ve benzer konularda verilen sözler nasıl tutulacak?

2- Kemal Kılıçdaroğlu ne yapacak?

CHP, 4-5 Kasım’da parti içi demokrasinin olabildiğince işlediği, yarışmalı bir kurultay yaptı. Hemen ardından da yerel seçim gündeme oturdu. Genel beklenti doğal olarak verilen sözlerin tutulması. Parti içi demokrasinin aday belirlemede de işletilmesi. Önseçim bunun en somut adımı. Zaman sorunu nedeniyle yaşanacak sıkıntılar parti tabanını da ikna edecek yöntemlerle aşılabilir. 

100 yıllık partide sekiz genel başkan... Bu CHP’de değişimin kolay olmadığını gösteriyor. Bir başka açıdan bakarsak genel başkan aynıdır ama partiyi ciddi değişimlerle kucaklaştırabilir. 

Kemal Bey, görev süresi bakımından İnönü, Atatürk, Baykal’ın ardından dördüncü sırada geliyor. 13 yıla ciddi değişimler sığdırdı. Bunların tümünde hiç kuşku yok ki iki temel hedefi vardı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 66 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 741 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 316 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar