Japonya dizisinin  ardından...

Yazı aramızda, gezi-inceleme dizi­lerinden sonra okurdan ileti almayı özlemişim... Beş günlük Japonya dizisinin daha duyurusu sırasında pek çok beklenti al­mıştım, “Şu şu alanlardaki son durumu da öğreneceğiz, değil mi” türünden...

Dizinin bitimi ile birlikte özellikle eğitim, 2020 Tokyo Olimpiyatları, “onur intiharları”, Türkiye ile Japonya arasında karşılaştırma­lar, kadının durumu üzerine okurun yorum­ları kayda değerdi.
Prof. Dr. Selçuk Apaç, Osman Gazi Köprüsü inşasındaki iş kazasında kendisini sorumlu tutup intihar eden Japon mühen­dis Kişi’nin anısının köprüde yaşatılması gerektiğini vurguluyor, Recep Tepe de bu davranışın altında yatan gerçeklere gön­derme yapıyordu.
Bora Kürekçi, gazetenin çizgisine duy­duğu saygı ve ilgiyle birlikte yorumunu göndermişti.
Lale Sönmez, kısa bir süre kaldığı Japonya’dan örnek alınacak çok şey oldu­ğunu anlatıyordu.
Mesut İzgili’nin dizinin neredeyse her gününden esinlenerek yazdığı yorumlar, ayrı bir bölüm olabilirdi. “İşte tam bir Cum­huriyet Okuru” demekten kendimi alama­dım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 12 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 526 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 164 Okunma Atina’daki Haberal töreni! 16 Nisan 2024 | 587 Okunma Şahsıma mektuplar (14) Şu BOP başkanlığım! 13 Nisan 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar