İYİ Parti’de tavanla taban!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'İYİ Parti’de tavanla taban!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Evdeki hesap çarşıya uymaz sözünün siyasetteki somut karşılığı şudur: Genel merkezdeki hesap tabana uymaz!

Bunu İYİ Parti bağlamında Samsun’da yaşayarak gördük.

Geçen hafta sonu Tüyap Kitap Fuarı için Samsun’daydık. CHP’nin il kongresi vardı. Kitap fuarına aceleyle uğrayıp, “Kongreye yetişeceğiz” diye koşuşturanlar oldu. Beş aday yarıştı. 14- 28 Mayıs’ın tortusu geçmemiş ama CHP kadroları için heyecan üretmek de zor değil. Her şey geleceğe yönelik bir umut ışığına bakıyor.

Büyük dedesinin Atatürk’ü Samsun’da karşılayanlardan olduğunu gururla söyleyip, bunu bayrak gibi taşıyan ak saçlı “genç”, CHP’nin bu şehre bir başka gözle bakması gerektiğini anımsatıyordu.

***

İYİ Parti’nin Samsun kurucu il başkanı Ömer Süslü standa ziyaretimize geldi. Süslü, 2018’de parti çalışması sırasında kaza geçirmişti. Haberlerden anımsıyoruz. Kaza ne yazık ki iz bırakmış. Boyundan aşağısı felç ama beyin koşmaya devam ediyor. Eşiyle kitap fuarına gelmişler. Kitap yüklerini artırdık. Süslü yaşamdan kopmamış, gelişmeleri dikkatle izliyor.

Değişik zamanlarda üç dört İYİ Partiliyle karşılaştık. Kimini rozetinden kimini söyleminden tanıdık. Başlangıçta tavandaki buzlanmanın tabanı etkilemiş olabileceği düşüncesiyle dikkatli selamlaştık ama sohbetin devamı sıcak geldi. Hiçbirinde mesafe yoktu. Kaygılar ortaktı. Yer yer CHP’nin iç işi onların da iç işi olmuş ama olacak o kadar! CHP’nin iç işi kimin işi değil ki!

Hemen tümünün ortak bakışı şu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 66 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 741 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 316 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar