İttifak tabanda da büyümeli!

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'ın bugünkü (19.01.2022)''İttifak tabanda da büyümeli!'' başlıklı yazısı.

AKP’nin yerine gelecek bir iktidarı bulmak ya da bulmamak!

Bütün mesele bu...

Giriş Hamlet gibi oldu ama gerçekten de bütün mesele halka güven verecek, bunca kötülükten sonra “Daha kötüsü mü olur!” korkusunu silecek bir iktidar seçeneğini sandık görünmeden önce oluşturmak.

Cumhur İttifakı’nın halka korku, endişe, “Daha dibi görmedik mi?” kaygısından başka verebileceği bir şey kalmadı. Şahsım bazen çıkmadığı canlı yayınlarda şunu söylüyor:

“Sıkıntıları biz aşarız!”

Bu şu demek:

Evet, çok sıkıntı var. Ama bunları yine de bizden başka çözecek yok!

Demokrasinin karaya değil de rayına oturduğu, “açım” diyene gözdağı değil, hak verildiği bir ülkede böyle bir iktidarın barajı aşamaması gerekir. Halkın içine çıkamaması gerekir. Kaçacak yer araması gerekir.

Gelin görün ki tam tersi!

Millet İttifakı en güçlü iktidar seçeneği olarak yoluna devam ediyor. İktidarın her türlü provokasyonuna karşın ne ittifak parçalandı ne de ittifakı oluşturan partilerin içinde dışa vuran bir gerilim yaşandı.

Daha ötesi Millet İttifakı’nın genişlemesi söz konusu. Halen CHP, İYİ Parti, SP, DP olarak dört partinin içinde bulunduğu Millet İttifakı’na DEVA Partisi ile Gelecek Partisi’nin de katılması gündemde. Zaten altı partinin temsilcileri her salı Meclis’te buluşup genel başkanlar düzeyinde yapılacak bir zirvenin altyapısını hazırlıyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefi zemininde buluşan altı parti, bunu daha ileri götürebilir. 

İktidar karşısında güçlü bir seçenek genel bir beklenti. Millet İttifakı’nın büyümesi de bu seçeneği elbette büyütecektir. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor:

Salt tavandaki büyüme eşittir tabanda büyüme anlamına gelmiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 361 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 307 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 532 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar