İran’ın ‘acem’ilikleri!

İran’ın yaşadıkları İslam dünyası içindeki dramın bir bölümü. Gelinen noktada on yıllardır İslam coğrafyasında bir iddia ortaya koyan Müslüman Kardeşler (İhvan) hareketinin bu coğrafyaya bir şey veremeyeceği ortaya çıktı.

İran’ın nükleer beyin gücü İmam Hüseyin Üniversitesi’nden Prof. Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesi, İsrail’in İran’ın Basra komşularıyla normalleştiği bir döneme karşılık geldi.

27 Kasım’da, Tahran yakınlarında güvenliğin yüksek olduğu bölgedeki saldırının sır perdesi tam aralanmadı. İsrail’in Fahrizade’yi 8 yıldır hedef olarak göstermesi, “olağan şüpheli” olarak bu ülkeyi işaret ediyor.

İran’ın güvenlik zaafları mı çok fazla?

İsrail’in istihbarat ve organizasyon gücü mü çok yüksek?

İkisi de! Suikastı düzenleyenlerin ortadan kaybolması “ustalık”, “olağanüstü” korunan Fahrizade’nin öndeki araç patlatılınca dışarı çıkması “acem”ilik görünüyor!

İran’ın devrim ihraç gücü Kudüs Birlikleri’nin komutanlığını da yapan Kasım Süleymani’nin 3 Ocak 2020’de Bağdat Havaalanı’nda ABD Başkanı Trump’ın talimatıyla öldürülmesinden sonra olduğu gibi Fahrizade’nin ardından da “intikam yemini” edildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 739 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 314 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 537 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar