İmamoğlu Ekrem...

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'İmamoğlu Ekrem...' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Kutluyoruz...

Elde ettiğin zafer bir seçimden daha fazlası. 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterildiğinde, değil Türkiye’de bu kentte tanınırlık oranın yüzde 5’ti... 23 Haziran 2019’da İstanbullunun yüzde 55’i sana oy verdi.

31 Mart 2024’te hem beş yıllık icraatının güvenoyunu aldın hem gücüne güç kattın. CHP’ye ait ilçe belediyesini 14’ten 26’ya çıkardın, büyükşehir belediye meclisinde çoğunluğu elde ettin.


Artık İstanbul için daha az engelle hizmet vakti!

Belediye başkanları, kadrosu kadar vardır. Kazanan ilçe belediye başkanlarının nereden geldiklerine, adaylaşmadaki payına bakınca, senin için şu tanım da uygun düşer:

Belediye başkanları yetiştiren belediye başkanı!

En büyük sermaye insandır; burada da kazandın, kazandırdın!

***

Başarıların, cesaretin, önüne konan engeller ve sana yönelik saldırılar seni büyüttü...

Halkın gözünde Zaloğlu Rüstem’sin, Kiziroğlu Mustafa’sın...

Bunlar giyilmesi, taşınması çok zor unvanlar. Sanma ki milletimiz bu konularda bonkördür. Tam tersine, kolay prim vermez.

Sana verdi...

Seni toplu halde bitirmeye çalıştılar... Sen hepsine yettin!

Olmadık davalar uydurup koltuğundan sürgün etmeye çalıştılar... Sen her yerden sürgün verdin!

14-28 Mayıs’tan sonra daha 29 Mayıs sabahı parti içinde ilk “değişim” diyen sen oldun. O gün kafalar karışıktı; erken öten horoz muydun, değişimin tan vaktini görüp tam zamanında siperden fırlayan bir kahraman mı?

Zamanın ruhu ikinciyi öne çıkardı.

Parti içindeki değişimin ardından CHP’nin seçimlerdeki makûs talihini değiştirip 47 yıl sonra birinci parti olmasında büyük rol oynadın. Sadece İstanbul değil, tüm Türkiye kazanmanı istedi. Erzurum Şenkaya’dan Kilis’e, Uşak’tan Rize Pazar’a kadar Anadolu’da oy verenler, ruhen bir oy da sana verdi...

İnan buna! Anadolu seçmeni 31 Mart gecesi iki yere baktı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 66 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 741 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 316 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar