Hukuka kırmızı kitap!

Ergenekon davasının sanıklarından biri daha kansere yenildi ve yaşamını yitirdi. Hemen her meslek grubundan temsilcilerin yer aldığı, dünyanın en yaşlı “terör örgütü” davasında...

Ergenekon davasının sanıklarından biri daha kansere yenildi ve yaşamını yitirdi. Hemen her meslek grubundan temsilcilerin yer aldığı, dünyanın en yaşlı “terör örgütü” davasında deyim yerindeyse “mafya kanadını” temsil eden Sami Hoştanöldü. 
Hoştan, Ergenekon dalgalarının dördüncüsünde gözaltına alındı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra kumar operasyonunda tutuklandı, böylece Ergenekon davasının da tutuklu sanığı muamelesi görüp bizim duruşmalara dahil edildi. Aynı hapishanede tutulunca duruşmalara gelip giderken doğal olarak selamlaştık, konuştuk. Her şeye karşın yaşama rahat bakan bir yanı vardı. Yanılmıyorsam 2 kez cezaevine cep telefonu sokmak isterken yakalanmıştı, 2 koğuş aramasında da cep telefonu bulunmuştu. Bunlardan da ayrıca yargılanınca öteki davalarla birlikte dosyası hayli kabarmıştı. 
O günlerin bir sabahında erkenden duruşma salonuna getirilip prefabrike odada bekletilirken yarım tebessümle bana dönüp seslendi: 
“İşte böyle Sayın Balbay, sizin yüzünüzden buralarda yatıyoruz...” 
Şaşırdım, “Nasıl yani” diye sordum. 
Kestirme bir yanıt verdi: 
“Siz olmasanız öyle ya da böyle bu davalardan biz sıyırırdık... Ama işte sizleri içeride tutmak için bizi de bu davaya yamadılar...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 204 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 302 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar