Fransız sömürgeciliği… H-Arap dünyası…

Arap dünyası, harap! İsrail’le ilişkileri ABD kontrolünde normalleştirmek için sıraya girdi. Önceki gün adında “İslam” olan bir örgütün üyesi tümü Müslüman olan 24 Afgan öğrenciyi öldürdü!

Fransa’da ırkçı Le Pen kazanmasın diye tercih edilen Macron, zaman zaman Le Pen’den takdir görecek politikalar izliyor!

Macron’un, ülkesindeki Müslümanları ikinci sınıf gören davranışları kabul edilemez. Şu aşamada işin en kolay yanı, Fransa’ya ve Macron’a ağır sözlerle yüklenmek. Bunun yerine gerçekleri görmeye çalışalım.

Yüzyılların getirdiği birikimin bugüne yansımasını yaşıyoruz!

Fransa bugün 10’dan fazla Batı Afrika ülkesini fiili sömürgesi olarak kontrolünde tutuyor. Çoğunun resmi dili Fransızca olan bu ülkelerden Fransa’ya yılda ortalama 300 milyar doları aşkın kaynak gidiyor. Bu ülkelerde büyük çoğunluk Müslüman. O Müslümanların çoğu da “daha iyi bir yaşam için”Fransa’ya gitmek istiyor. Cebelitarık’tan kaçak yolla Avrupa kıtasına geçmeye çalışan Afrikalılardan her yıl en az bini boğularak ölüyor. 

Fransa’da 5 milyonu aşkın Müslüman var. Çoğu Fransa sistemine katılmamış, kendi gettolarında yaşıyor. Terör örgütü IŞİD’e Avrupa’dan en çok katılım Fransa’dan!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 66 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 741 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 316 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar