Fiyatlar artıyor Enflasyon düşüyor!

Ekonomi politik anayasasının ilk maddelerindendir: Ekonomik kriz, siyasal sonuç doğurur! Böyle bir kriz sonrasında iktidara gelen AKP, bunu iyi bilenlerden. O nedenle krizle mücadele kadar, krizi gizleme mücadelesine de önem veriyor. Hatta ikincisi...

Ekonomi politik anayasasının ilk maddelerindendir: Ekonomik kriz, siyasal sonuç
doğurur!
Böyle bir kriz sonrasında iktidara gelen AKP, bunu iyi bilenlerden. O nedenle krizle mücadele kadar, krizi gizleme mücadelesine de önem veriyor. Hatta ikincisi daha önemli. Krizle mücadele uzun iş, ama halka kriz olmadığını kabul ettirdin mi, tamam.
AKP bunun yöntemini şöyle geliştirdi:
Kriz yükselirken, hiçbir olumsuzluğun olmadığını haykırıyor. Kriz durulunca da şu demeci veriyor:
-En kötüsü geride kaldı!
-Neyin en kötüsü?
-Onun...
-O ne?
-İşlerin iyi gitmesinden rahatsız olanlar, zorlukları aşmamızı istemiyor...

*** Somut örnek enflasyon. Rakamlar 10’lu, 20’li haneleri aşıp 30’lara yükselince hemen mücadeleye başladılar.
Neyle?
Tabii ki enflasyonu yüksek çıkaran Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bürokratlarıyla. Hemen Başkan Yardımcısı Enver Taştı görevden alındı, yerine Yinal Yağan getirildi.
Bakıyoruz kasım ayı enflasyonu eksiye düşmüş. Tüketicide 1.4, üreticide 2.5 gerilemiş. Gidişe bakılırsa aralık ayı enflasyonu da eksi çıkacak. Böylece yıllık enflasyon yüzde 20’nin altına düşecek.
Oysa üreticiden tüketiciye ekonominin tarafları kimi ürünlerde eylül, ekimde yapılan çok yüksek zammın ardından bir ölçüde indirim olduğunu, ancak bunun genel bir düşüşü yansıtmadığını vurguluyorlar. Dün konuştuğumuz bir market zinciri yöneticisi şunları söyledi:
“Bizim raflardaki durum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehirliler köyleri arayın! 28 Mart 2024 | 208 Okunma Emekliler çocuklarınızı arayın, ikna edin! 27 Mart 2024 | 312 Okunma Seçimden sonra! 26 Mart 2024 | 434 Okunma Şahsıma mektuplar (11) Kemeri boyna taksam... 23 Mart 2024 | 226 Okunma Ankara’da savaş yok Yavaş var! 21 Mart 2024 | 300 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar