Eren Erdem’in dosyası kabarıyor!

Bugün Çağlayan Adliyesi’nde olmayı, Eren Erdem’in ilk duruşmasını izleyip acıklı güldürüyü yerinde izlemeyi planlıyorduk. Avukatı Onur Cingil’in verdiği bilgiyle tablonun tam bir kara mizaha...

Bugün Çağlayan Adliyesi’nde olmayı, Eren Erdem’in ilk duruşmasını izleyip acıklı güldürüyü yerinde izlemeyi planlıyorduk.
Avukatı Onur Cingil’in verdiği bilgiyle tablonun tam bir kara mizaha dönüştüğünü gördük.
Eren Erdem, üç aya yaklaşan tutukluluğunun ardından bugün yargıç karşısına çıkacaktı ki; duruşma ve dava iptal edildi.
Yanlış okumadınız, ertelenmedi, iptal edildi. Görünür gelecekte herhangi bir duruşma görünmüyor ama tutukluluk sürüyor.
Eren’in tek kişilik davası 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmıştı. 10 klasörden oluşuyordu. Silivri zindanında bunları o kendine has sorgulayıcı, ters köşe yapan, didikleyen biçemiyle tek tek plastik masaya yatırdı. Vereceği yanıtları, yapacağı savunmayı hazırladı.
Tam duruşmaya bir gün kala, davası 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte olan Karşı gazetesi davasıyla birleştirildi.

*** 35. Ağır Ceza, “Benim artık Eren Erdem diye bir davam yok, 23’e gitti. Tahliye ve benzer talepler için orayla muhatap olun” diyor.
23. Ağır Ceza, “Bendeki Karşı gazetesi davasıyla birleştirme kararını ben vermedim, İstinaf Mahkemesi verdi. Yeni duruma bakacağım, ondan sonra duruşma günü vereceğim” diyor.
Arada olan Eren’in özgürlüğüne oluyor.
Davalar birleştirilmeden önce, Karşı gazetesinin yargılanmakta olan 12 çalışanı, Eren Erdem’le ilgili tanıklık etmek üzere iddianameye yazılmıştı. Eren Erdem tanıkları şimdi Eren Erdem’le aynı davanın sanıkları oldu.
Karşı gazetesi davasında 43 klasör var. Eren, kendi davasının 10 klasörünün üstüne bunlardan da sorumlu tutulacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 189 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 129 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar