Erdoğan kısmetten çıkmıştır!

AKP’nin cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetin önemli bir oyuncusu olarak her şeye maydanoz olma girişimini sonuna kadar sürdüreceği aşikârdı. Öyle devam ediyor. Görünen o ki; Erdoğan, devlet...

AKP’nin cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetin önemli bir oyuncusu olarak her şeye maydanoz olma girişimini sonuna kadar sürdüreceği aşikârdı. Öyle devam ediyor. 
Görünen o ki; Erdoğan, devlet kurumları üzerindeki ağırlığını da kullanarak siyasetin çözümsüzlük içine girmesini, yeni hükümetin kurulmamasını sağlamayı, devamında da en kısa sürede seçime gitmeyi hedefliyor. 
Buna Erdoğan’ın çevresi erken seçim değil, yeniden seçim diyor. Bunun nedeni, 3 dönem kuralına takılan 70 milletvekilinin olası seçimde yeniden aday olmasını engellemek. 
Erdoğan, değil AKP’ye bir ortağın daha gelmesiyle koalisyon kurulması, muhalefete bir bakan yardımcılığı dahi verilmesine karşı. Bunda da kendince haklı gerekçeler olabilir. Belki de çevresine, “bakanlıklarımızdan birine başka bir elin değmesi, her şeyimizin açığa çıkmasına neden olabilir” diyordur. 
Bu bağlamda Erdoğan’ın Meclis’i yenilemek için her şeyi göze aldığı da söylenebilir. Erdoğan mantığı şöyle çalışır: 
Ha hep ya hiç!

***

AKP, buna ne diyecek? 
Daha net ifadeyle, halen Başbakan Vekilliği yapmakta olan Ahmet Davutoğlu, kendi iradesi dışında hemen seçime gidilmesini kabul eder mi? 
Etmezse, ağırlığı nedir? Ne ölçüde Erdoğan’ı dizginleyebilir? 
Dizginlemek yerine diz çökmeyi mi yeğler? 
Bu soruların toplam yanıtı şudur: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100. yılı yaşamak! 07 Mayıs 2024 | 70 Okunma Şahsıma mektuplar (17) Macunlama! 04 Mayıs 2024 | 141 Okunma Güven end-eksi! 02 Mayıs 2024 | 192 Okunma Emek en cüce değerdir! 01 Mayıs 2024 | 87 Okunma İYİ Parti’ye bir Dervişoğlu! 30 Nisan 2024 | 478 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar