Erdoğan her şeyi masaya koydu...

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay'ın bugünkü (16.03.2022)''Erdoğan her şeyi masaya koydu...'' başlıklı yazısı.

Türkiye’de milat bitmez ama seçim yasasındaki değişiklik hazırlığı, önümüzdeki seçimler için atılacak adımlar konusunda düğmeye basıldığını gösteriyor.

AKP’nin ve MHP’nin hukukla oynama işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılarının TBMM Başkanı’na sundukları taslak adı üstünde, “taslak”! Öyle anlaşılıyor ki daha çoook şeyler taslayacaklar! Zaten metne dökülen taslak için çok uğraşmışlardı. Bunun üzerinde de oynanacak. Dün aldığımız bilgiler bu yönde idi. 

Bakarsınız, taslak yasalaştıktan sonra ani seçim kararı alınır, bir yıl kala yapılan değişiklikler uygulanmaz maddesine uyulur! Mevcut durumla seçime gidilir!

Bu olasılık dahil her şey masada! 

Masada neler var?

Ne yok ki! 

Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nın kamuoyu araştırmalarına da yansıyan oylarının şu aşamada artı-eksi yüzde 10’luk bir katılım olmadan yüzde 50’yi aşması zor görünüyor. Bu anlamda HDP oyları en çok Saray’ın gündeminde. Saray’ın antenleri de İmralı’dan Kandil’e kadar geniş bir sahada faaliyette. Edirne’nin kapsama alanının neresinde olduğu ortada. Seçim sürecinde İmralı’dan canlı yayın dahil hiçbir olasılığı göz ardı etmemek gerekiyor.

İlle HDP eksenli düşünmek de Saray’a yakışmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 276 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 531 Okunma Zafer sorumluluğu... 17 Nisan 2024 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar